YOGA, WINE & DINE

YOGA, WINE & DINE på The Winery Hotel

Vi samarbetar med The Winery Hotel i Solna och gör yoga med konferens- och hotellgäster. Vi ordnar dessutom de mycket populära helgkurserna på temat Yoga, Wine & Dine där du från lördag eftermiddag till söndag eftermiddag får uppleva det unika hotellet, göra tre yogapass, se vineriet, äta middag, sova över och äta frukost. Vinet dricker vi alltid efter yogan!

DATUM 2018

YOGA, WINE & DINE 17 – 18 februari 2018 på The Winery Hotel. Bokning och mer information hittar du här!

TERRENO YOGA & WINE – hitta lugnet i Toscana 25-28 maj, 2018

WINERY YOGA – YOGA, WINE & DINE

Winery Yoga – förenar vin och yoga

Vin och yoga har många gemensamma nämnare. Yogamottagningen har tillsammans med The Winery Hotel tagit fram en rad olika aktiviteter som förenar yoga, vin och mat.

Många tycker att det är svårt med vinprovning och framförallt att sätta ord på det man känner. Kanske blir man rädd för att ha fel eller göra bort sig. Samma sak gäller yoga.

– Vi får ofta höra att: nej, yoga det är ingenting för mig, jag är så ovig, eller: jag har inte tålamod att sitta stilla så länge. Men, hon menar att det ofta faktiskt är de som säger så som behöver yogan mest, berättar Anita Davén-Söder som tillsammans med sin man Per Söder driver Yogamottagningen.

Idén om att kombinera vin och yoga föddes under en resa till vingården Terreno i Toscana tillsammans med en grupp yoga- och vinintresserade personer.

–Vi provade vin, yogade, gick promenader, lärde oss om vintillverkningen på gården, åt långa middagar, pratade och njöt av de vackra omgivningarna, berättar Anita.

Genom yogan upptäckte de att sinnena skärptes, vinet blev godare och de hade lättare att äta långsamt och njuta av maten.

– Vi insåg att det finns många punkter där yoga och vinprovning faktiskt möts och tanken kom upp att försöka göra någonting tillsammans, säger hon.

– Att prova vin handlar om att vara närvarande och i kontakt med sina sinnen, först då blir det lättare att sätta ord på det man känner, säger Sarah Djerf, vingårdsarbetare på The Winery Hotel och yogautövare.

Hon menar att genom att våga lyssna på vad sinnena berättar för oss om vinet vi doftar på, smakar och känner i vår mun, kan vi få en starkare tilltro till våra sinnens kommunikation med vårt medvetande. På så sätt kan vi öva oss i att sätta ord på vad vi känner.

I den här andan har Yogamottagningen och The Winery Hotel sammanställt en rad olika aktiviteter och resor där yogan kombineras med vin och mat.

Yoga Wine & Dine – Weekend

17 – 18 februari 2018

En weekend där vinets värld möter yoga för harmoni och energi. Vi yogar, njuter av gott vin och fantastisk mat. Inga förkunskaper krävs.

Terreno Yoga & Wine – hitta lugnet i Toscana

25-28 maj 2018

Att göra yoga på en vingård i Italien är bland det härligaste som finns. Nu har du möjlighet att följa med till familjen Ruhnes vingård – Terreno – i Toscana.