VANDRING MED YOGA

yoga-the-alps_2015_flat

2018 sista veckan juni/första veckan juli (datum kommer inom kort)
Vandring i italienska Alperna med fokus på yoga, upplevelser, mat och gemenskap.


VANDRING = YOGA! En både fysisk och mental upplevelse där du använder andning, fokusering och uthållighet för att nå ditt mål. Vi låter vandringen och yogan under veckan berika varandra.
Yogamottagningen genomför tillsammans med Manfrinato Resor och Yogacenter i Malmö vandrings- och yogaresan till Sauze d`Oulx i Piemontes alper. Vi bor i en mycket pittoresk, gammal och liten alpstad på 1500 meters höjd. Infödda italienska bergsguider ser till att vi hamnar där inte många andra hamnar.

Vandring
Vandring på hög höjd i fantastiska alpmiljöer med nya vyer och upplevelser varje dag, yoga på alpängarna och ljuvlig italiensk alpmat och fina viner. För de som vill: världens längsta tibetanska hängbro och äventyrspark. En riktigt häftig upplevelse! Det är inte nödvändigt att vara vältränad inför resan, men självklart får du ut mer av upplevelsen om du skaffar dig lite kondition och styrka inför vandringarna. Vår guide under hela resan är Franco Manfrinato, född och uppvuxen i Sauze med ett äventyrligt sinne, massor av humor och stor omtanke om alla gäster.
Vandring i alperna innebär både uppför och nedför för att komma till de finaste platserna och utsikterna. Det är en fördel om du har lite styrka i ben och knän och förbereder dig på branta stigar.

Yoga
Per Söder och Anita Davén-Söder från Yogamottagningen håller i yogapassen som hämyas från Kundaliniyoga och Mediyoga. Yogaövningar och andningstekniker kommer att ha fokus på vandringarna med andningsträning och uthållighet inför vandringarna och uppmjukande stretch och rörelse under själva vandringen. Vi kommer även att arbeta med den mentala styrkan för att stärka dig inför olika utmaningar.

ManfrinatoResor
har arrangerat aktiva upplevelseresor till Piemontes alper och till Sicilien i Italien i 15 år.
Företagets grundare, malmöbon Franco Manfrinato, är uppvuxen i alpbyn Sauze d´Oulx, även kallad alpernas balkong för sina många soltimmar. Franco är skidlärare, massageterapeut och PT. Hans fru Louise yogainstruktör.
Sedan 2015 samarrangerar de vandringsresor med Yogamottagningen och Anita och Per Söder.

Fokus på motion, mat, äventyr & gemenskap
i sagolikt alplandskap. Yoga på alpängarna och i soluppgången på hotellets terass, pick-nick med lokala läckerheter under vandringarna,det italienska alpköket och viner från Piemonte på hotell Assietta om kvällarna. Middag en av kvällarna uppe på högt beläget härbärge i Seu, känt för sin fantastiska mat. Vandring ner till byn med pannlampor under stjärnhimlen.
Vi resor med små grupper på mellan 12 och 20 personer.

Fyra heldagsturer
i sinsemellan helt olika, alpmiljöer; två guider gör det möjligt att nivåanpassa turerna. För er som vill ha lite tuffare fysiska utmaningar finns möjlighet till toppbestigningar under vandringarna. För de som vill och vågar; går vi säkrade över världens längsta tibetanska hängbro på den lediga dagen. Annars kan vi rekommendera att bara ta det lugnt, boka massage, alternativt shopping och kultur i Turin.

I priset ingår
Transport till och från flygplatsen och till utflykterna, välkomstdrink, boende med halvpension på charmiga familjehotellet Assietta, mitt i byn, känt för sin goda mat. Alla middagar är inkluderade, picknicklunch på utflykterna, guidning och 2 yogalektioner varje vandringsdag samt ett pass vilodagen och sista dagen. Vandringsmiddag i Seu.

Kostnader som tillkommer
Flyg till och från Turin,
 extra alkohol, lunch under resdagar och ledig dag samt vandring över hängbron Ponte Tibetano.

Flygbokning via resebyrån Akilles enligt överenskommelse med oss.

PRIS: 9400 kr (exklusive flyg).