INSTRUKTÖRSUTBILDNING

MEDIYOGA MODUL MIGRÄN  2019 

Kurs för dig som är Mediyogainstruktör och vill komplettera din utbildning med Modul Migrän. Under 2 dagar lär du dig enkla övningar som kan hantera huvudvärk samt ayurvedisk syn på olika typer av huvudvärk.

Utbildning: Diplomerad Mediyogaterapeut, även för dig som är under utbildning till terapeut. Instruktör i Mediyoga.
Utbildningens längd: 2 dagar (du går båda dagarna).
Anmälan när kursen är upplagd på Mediyogas hemsida. Tills dess kan du intresseanmäla dig med ett mail till per@yogamotttagninen.se:
Länk till Mediyoga: Mediyoga

Varmt välkommen att kontakta för modulen ansvarig utbildare Per Söder på per@yogamottagningen.se eller tel: 0708-398229


MALMÖ 15 oktober och 26 november 2019

Tider: tisdag 15 oktober  08.30 – 16.00 samt fredag 26 november 08.30 – 16.00.
Plats: Yogamottagningen, Armfeltsgatan 23, Stockholm.

STOCKHOLM 28 oktober och 16 december 2019

Tider: måndag 4 november 08.30 – 16.00 samt måndag 16 december  08.30 – 16.00.
Plats: Yogamottagningen, Armfeltsgatan 23, Stockholm.

Mål med utbildningen
Att du ska förstå migrän/huvudvärk som sjukdom, medicinskt och yogiskt samt kunna förmedla MediYoga specifikt för personer med migrän/huvudvärk.
Omfattning
Utbildningen är två heldagar med hemarbetstid emellan.
Upplägg
Vi får kunskap om olika typer av huvudvärk utifrån det ayurvediska synsättet på ohälsa och huvudvärk. Här kan vi förstå vilken behandling som passar vilken huvudvärk. Vi går igenom den senaste forskningen på huvudvärk och olika sätt att se på vad huvudvärk är. Vi diskuterar olika faktorer som kan utlösa huvudvärk.
Vi arbetar med olika yogapass, meditationer och andningsövningar för att hantera migrän och annan svår huvudvärk.
Pris
4200 kr inklusive material och moms.
Material
Boken Migränyoga och diplom ingår i kursavgiften.
Diplomering
Efter genomförd utbildning erhålls ett diplom från MediYoga Sverige. För att diplomeras ska deltagaren ha full närvaro på båda heldagarna samt genomfört och återkopplat sina hemuppgifter. Det innebär bl a att komma i tid och stanna till dagen är slut. Ingen skriftlig examen på den här utbildningen.

Kursbeskrivning

Vi arbetar med olika yogapass, meditationer och andningsövningar för att hantera migrän och annan svår huvudvärk.Vi får kunskap om olika typer av huvudvärk utifrån det ayurvediska synsättet på ohälsa och huvudvärk. Här kan vi förstå vilken behandling som passar vilken huvudvärk.Vi går igenom den senaste forskningen på huvudvärk och olika sätt att se på vad huvudvärk är. Vi diskuterar olika faktorer som kan utlösa huvudvärk. Efter kursen skall du kunna instruera personer med enklare och svårare huvudvärk i yoga och ayurveda som en metod att hantera sin smärta.